Saturday, June 24, 2023, 13:56 | No Comments »

Ziua Internațională a Iei în orașului Câmpulung Muscel ar trebui să conțină măcar o pagină despre Sânziana Cristina, zâna bună a portului popular îmbrăcată-n "Flori de ie"! 

Cristina Chiriac, Doctor în economie, Președinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor, fondatoarea, autoarea brandurilor "Flori de ie" și "România Autentică" este un copil al Câmpulungului.

Promotoare a portului popular românesc în țară și străinătate, după cum ne relatează chiar ea: "Hobița, Iași, Brașov, București, Galati.. Paris, New York, Viena, Abu Dahbi, Dubai, Barcelona, Bari, Tokyo, Shanghai, Londra, Ankara, Varșovia, Ottawa.. și milioane de alte locuri și inimi...".

Veniți acasă, veniți cu un prieten!

https://www.florideie.ro/

 

 


Tuesday, May 23, 2023, 08:37 | No Comments »

Fiindcă această sintagmă a întâmpinat opoziție, motivându-se "onoarea locului", deloc apărată de pericole reale, public aici scrisoarea depusă la Primărie. 

Această sintagmă se adresează investitorilor, nu administrației, dar demersul se adresează atât privatului, cât și statului! Au trecut mai bine de treizeci  de ani de la schimbarea orânduirii sociale și prea puțini au înțeles diferențele esențiale dintre stat și  privat sau că un oraș nu poate fi administrat ca o afacere, nici o afacere ca un stat!                                                                                                  Câmpulung Muscel, 06.05.2019

 

Domnule Primar,

 

 

                     Subsemnata Carmen Daniela Diaconu, domiciliată în Câmpulung Muscel, (...) vă aduc la cunoștință că am inițiat o acțiune privată de promovare a unui obiectiv de oraș, numită « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » cu misiunea: “Investește în orașul nostru” și totodată de a oferi un punct de convergență tuturor eforturilor, civice, private, administrative și politice menite să aducă dezvoltare în orașul Câmpulung Muscel.

O scrisoare a fost trimisă spre înștiințare si organizației « Salvați Câmpulungul și Muscelul » în speranța adoptării acestui obiectiv de oras de către întreaga comunitate.

 « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este o metaforă. Ideea a fost enunțată în 4 iunie 2018 pe site-ul personal. Se bazează pe analogia metrou-tren. A ajunge la fel de repede în Câmpulung precum ai ajunge într-un cartier al Bucurestiului, pentru a-ți petrece ziua într-un oras de munte, istoric, vechea capitală a Țării Românești. Cei mai mulți câmpulungeni care nu au părăsit țara se găsesc în București și aceștia, pot constitui prima și cea mai importantă resursă de revitalizare a Câmpulungului dacă, legătura Câmpulung- București ar putea deveni mai rapidă, prin tren de mare viteză. Impreună cu acest concept s-au mai enunțat încă două : « Câmpulung, din nou capitală » și sloganul « DĂ- ȚI VOIE SA VREI !   Nu tu sau copilul tău trebuie să plecați în Occident, Occidentul trebuie să vină aici ! ». Deși nouă, câmpulungenilor, ne-ar fi plăcut probabil mai mult « Câmpulung, din nou capitală », scopul fiind dezvoltarea orașului prin atragerea de investiții, « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este mult mai ofertant pentru un investitor mai puțin interesat de istorie și mai mult interesat de motorul de dezvoltare. Dimensiunea istorică rămânând în sarcina noastră, a comunității locale.

Există activ site-ul « Cartier de munte » : cartierdemunte.ro

« Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este marcă înregistrată.

 

Vă mulțumesc !                                                          

                                                                                                                            Cu stimă,

                                                                                                             Carmen Daniela Diaconu

 

Domnului Primar al Municipiului Câmpulung Muscel


Monday, May 23, 2022, 10:30 | No Comments »

Ce este acela "timp rezonabil" înafara unui punct de reper și al unui scop? Acest demers se luptă tocmai cu "timpul rezonabil electoral", reperul politicienilor (și nu numai), a celor responsabili de subdezvoltarea țării. Un proiect de dezvoltare feroviară nu intră în compețiție (nici în aceiași oală) cu celelalte proiecte locale: apă, canal, asfaltări la nivel local sau alte amenajări. El aparține Planunlui național de dezvoltare pe termen lung și noi, la nivelul comunității, ar trebui să fim preocupați și de acesta. Un astfel de proiect nu se poate realiza decât cu implicarea autorităților locale, județene și de la cel mai înalt nivel. Propunerea de proiect a fost adusă la cunoștința Administrației atât în scris cât și în audiență și el nu poate fi asumat politic ca idee, fiind o propunere venită din  socitatea civilă. 

 


Monday, January 31, 2022, 07:47 | No Comments »

Această inițiativă de proiect a fost adusă păna aici, exclusiv din muncă voluntară sau accept de folosire a dreptului de proprietate intelectuală de către noi, un grup de oameni din Câmpulung Muscel, Pașcani și Vatra Dornei, care ne-am întâlnit în același gând, dintr-un singur motiv :

Ne-a plăcut ideea !

Atât inițiativa de proiect cât și site-ul cartierdemunte.ro își au rădăcina în site-ul prietendeprofesie.ro.

 

Cine suntem:

DIACONU MIHAI NICOLAE născut în Câmpulung Muscel, absolvent al Facultății de Științe Politice în Limba engleză a Universității București ; 33 de ani. A construit site-ul și a tradus texte în limba engleză pentru prietendeprofesie.ro ;

LAURENȚIU MISTREANU din Pașcani.  absolvent al Facultății de Inginerie Electrică Energetică și Informatică Aplicată din Iași ; 35 de ani.  A asigurat suport IT!

DAVID CROITOR din Vatra Dornei, pictor, absolvent al Facultății de Geologie a Universității din București; 64 de ani.

A oferit dreptul de a folosi imaginea de copertă și de a expune galeria „Friend of a friend” din prietendeprofesie.ro

ADRIAN CHIRU, fotograf, din Câmpulung Muscel, absolvent al Liceului „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel; 41 de ani

Coautor al site-ului “Cartier de munte”,

autorul comunității “Vizitați Câmpulung Muscel”, cel care, cu o muncă imensă oferită nouă cu generozitate, ne-a ținut uniți în gând, oriunde ne-am aflat. Îi mulțumum!

CARMEN DANIELA DIACONU din Deva, locuitor al Câmpulungului Muscel,

Coautor al site-ului “Cartier de munte”,

autor “Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului” , absolventă a Facultații de Finanțe și Contabilitate a Universității “Spiru Haret” din Câmpulung Muscel; 57 de ani.

Ne-au mai ajutat:

- domnul Profesor Ioan Nicolae Nedelcu din Craiova, autor „Meditații on line la limba română”, care ne-a corectat câteva texte de început (nu am putut abuza de generozitatea dânsului) pentru a putea pleca la drum cu “Cartier de munte”.

- Bogdan Raica, din Alba Iulia de la Trustnet Solution SRL, firma de găzduire a site-urilor, care a ajutat  mai mult decât a fost obligat prin contract.

Imperfecțiunea face frumusețea,  Școala românescă doar șlefuiește caractere! 

DĂ-ȚI VOIE SĂ VREI!

 


Sunday, February 21, 2021, 11:10 | No Comments »

Ideea nu este una de vis, apărută din reveria unei după amiezi liniștite de vară. Nu. Este una cât se poate de pragmatică, bine gîndită și suficient documentată. Mi-am dorit foarte mult să-mi aduc copilul acasă de la București!

In 2009 am  plecat pentru trei ani și jumătate în Franța.  A fost o experiență cu totul deosebită, căci Franța este o țară mirifică. Ce am descoperit în Franța, esențial pentru Cartier de munte,  a fost o altă perspectivă asupra distanțelor și cum arată un sistem feroviar modern. Dintotdeauna mi-a plăcut trenul!

Întorcându-mă acasă cu o altă perspectivă (îmi rămăseseră în gând Carlovy Vary în Cehia și Deauville în Franța), cunoscând realitatea din oraș, aceea că toți copiii Câmpulungului pleacă, aproape niciunul nemaicrescându-și copiii în Câmpulung, am gândit că un tren de mare viteză ar putea aduce Câmpulungul la treizeci de minute de București (eu făceam o oră cu metroul când lucram la București).

De asemenea, poziția  Câmpulungului, practic în centrul  uneia dintre celei mai importante regiuni de interes turistic, atât din punct de vedere geografic cât și istoric: Bran- Câmpulung- Curtea de Argeș. Nu zăbovesc asupra Branului căci brandul Dracula s-a propagat în toată lumea fără ca România să cheltuiască vreun ban, dar am adăugat în mintea mea care ar fi impactul unui film bine făcut, regizat de Luc Besson,  după cartea domnului Stelian Tănase: Nocturnă cu vampir opus 1. De asemenea, care ar fi impactul de publicitate pentru România dacă s-ar finanța la Hollywood un film despre viața Regelui Mihai? Povestea de dragoste a unui Rege și a unei Prințese pe fondul istoric real, ar bate publicitatea și încasările Titanicului. Toate acestea sunt posibile cu voință, căci fiecare în parte își poate găsi un putenic interes privat de finanțare, nu ar trebui ca statul să ducă întreaga povară. Am încercat să-l atrag pe domnul Dragoș Anastasiu în povestea reală, am făcut un comentariu pentru dânsul (pe care il găsiți pe prietendeprofesie.ro. Dar acestea durează. Eram conștientă că o asemenea alocare de fonduri trebuie să aibă un interes major ca să se realizeze. Aflasem că există câteva proiecte turistice, aprobate și impotmolite la derulare. Auzisem despre un proiect cu pârtii pe Iezer, dar nu știam prea multe despre el și nici cui îi aparține. Cu toate aceste date și cu durerea în suflet pentru ARO, ce îmi crea durere fizică de câte ori treceam pe lângă gardul uzinii, am conturat imaginea unui Câmpulung dezvoltat atât turistic cât și economic, cu un flux de tineri întorși în casele părintești sau navetiști de București, mai degarbă ca un cartier select al Bucureștiului (căci tinerii plecați din Cămpulung sunt foarte emancipați), decât ca o stațiune turistică, văzând mai degabă Câmpulungul ca un nucleu, în centrul a zeci de stațiuni turistice. L-am căutat pe fostul nostru primar, domnul Călin Andrei (căci am fost la un moment dat membru PNL) și i-am cerut părerea. Dânsul mi-a spus că în opinia dânsului este realizabil și că sunt mai multe proiecte pentru Câmpulung, dar că și numai valoarea proiectului cu pârtiile din Iezer (azi știu că aparține unui întreg grup adunat în jurul domnului Dorin Mirea) ar putea fundamenta studiul de fezabilitate pentru un asemenea proiect. Am mai cerut opinia câtorva persoane pe care le-am considerat competente să-mi dea un feedback și apoi, am trecut la acțiune. Întâi l-am expus ca simplu text pe site-ul meu personal, apoi am înregistrat mărcile “Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului”  și sloganul “DĂ-ȚI VOIE SĂ VREI”. Apoi, am construit site-ul Cartier de munte cu fotografiile pe care generos mi le-a dăruit Adrian Chiru. Trei ani am muncit cu discreție, răbdare și înțelegere să-i conving pe câmpulungenii mai de seamă “să facem”.  Am ieșit la lumină fiindcă noul nostru primar iese în fiecare zi în media  și strigă “fac eu”, atitudine la fel de păguboasă pentru comunități precum au fost și cele cu „vă dau”, „vă fac” ale tuturor politicienilor. Mulțumesc prietenei și fostei mele colege Diana Răcășanu că a avut încredere nestrămutată în mine și în Cartier de munte și lui Adi Chiru, fără a căror susținere continuă nu știu cum ar fi arătat azi acest demers. Eu știu că și-a atins scopul!


Blog

Copyright ©2019 Cartier de munte, All Rights Reserved.
free website
built with
kopage