Tuesday, May 23, 2023, 08:37

Fiindcă această sintagmă a întâmpinat opoziție, motivându-se "onoarea locului", deloc apărată de pericole reale, public aici scrisoarea depusă la Primărie. 

Această sintagmă se adresează investitorilor, nu administrației, dar demersul se adresează atât privatului, cât și statului! Au trecut mai bine de treizeci  de ani de la schimbarea orânduirii sociale și prea puțini au înțeles diferențele esențiale dintre stat și  privat sau că un oraș nu poate fi administrat ca o afacere, nici o afacere ca un stat!                                                                                                  Câmpulung Muscel, 06.05.2019

 

Domnule Primar,

 

 

                     Subsemnata Carmen Daniela Diaconu, domiciliată în Câmpulung Muscel, (...) vă aduc la cunoștință că am inițiat o acțiune privată de promovare a unui obiectiv de oraș, numită « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » cu misiunea: “Investește în orașul nostru” și totodată de a oferi un punct de convergență tuturor eforturilor, civice, private, administrative și politice menite să aducă dezvoltare în orașul Câmpulung Muscel.

O scrisoare a fost trimisă spre înștiințare si organizației « Salvați Câmpulungul și Muscelul » în speranța adoptării acestui obiectiv de oras de către întreaga comunitate.

 « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este o metaforă. Ideea a fost enunțată în 4 iunie 2018 pe site-ul personal. Se bazează pe analogia metrou-tren. A ajunge la fel de repede în Câmpulung precum ai ajunge într-un cartier al Bucurestiului, pentru a-ți petrece ziua într-un oras de munte, istoric, vechea capitală a Țării Românești. Cei mai mulți câmpulungeni care nu au părăsit țara se găsesc în București și aceștia, pot constitui prima și cea mai importantă resursă de revitalizare a Câmpulungului dacă, legătura Câmpulung- București ar putea deveni mai rapidă, prin tren de mare viteză. Impreună cu acest concept s-au mai enunțat încă două : « Câmpulung, din nou capitală » și sloganul « DĂ- ȚI VOIE SA VREI !   Nu tu sau copilul tău trebuie să plecați în Occident, Occidentul trebuie să vină aici ! ». Deși nouă, câmpulungenilor, ne-ar fi plăcut probabil mai mult « Câmpulung, din nou capitală », scopul fiind dezvoltarea orașului prin atragerea de investiții, « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este mult mai ofertant pentru un investitor mai puțin interesat de istorie și mai mult interesat de motorul de dezvoltare. Dimensiunea istorică rămânând în sarcina noastră, a comunității locale.

Există activ site-ul « Cartier de munte » : cartierdemunte.ro

« Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » este marcă înregistrată.

 

Vă mulțumesc !                                                          

                                                                                                                            Cu stimă,

                                                                                                             Carmen Daniela Diaconu

 

Domnului Primar al Municipiului Câmpulung Muscel


No comments yet.
(*) Required fields

Blog

Copyright ©2019 Cartier de munte, All Rights Reserved.
free website
built with
kopage