Sunday, April 21, 2019, 16:14

Orașul Câmpulung Muscel se găsește la 168 km de București, la doar 54 km de la coborârea de pe autostrada București- Pitești, spre Brașov.

Este situat la poalele Munților Iezer, la 14 km în aval de Barajul Râușor prin Lerești și Voinești. Pe cealaltă parte a muntelui, pornind dintre Albeștii de Muscel și Cândești, un drum pietruit urcă pe malul râului Bratia până în Vârful Iezer, deasupra lacului cu același nume. În calea acestui drum stă Bughea de Sus, pe un izvor de apă termală cu efecte certificate în detoxificarea organismului, atât de „la modă” azi.

 Așezat de o parte și de alta a Râului Târgului, într-o frumoasă și protejată depresiune, vegheat de cel mai înalt deal din țară, dealul Mățăului, Câmpulungul este poartă de intrare spre culoarul Rucăr-Bran, culoar ce dezvăluie fascinanții Munți Piatra Craiului. Apucând spre Târgoviște, Vârful Leaota străjuiește localitățile Stoenești, Cotenești și Valea Cetățuia.

Câmpulungul împreună cu salba de localități ce-l împrejmuiesc alcătuiesc o zonă unică, de o frumusețe aparte, cu o personalitate autentică, înrădăcinată în valorile strămoșești încă prezente. Natura, istoria, oamenii, clădirile, portul și bisericile dau acestui loc un farmec inconfundabil. Veche capitală a Țării Românești, Câmpulung Muscel poate renaște !


No comments yet.
(*) Required fields

Blog

Copyright ©2019 Cartier de munte, All Rights Reserved.
free website
built with
kopage